Tuesday, August 25, 2009

Puasa hari ke 4....

hari ke 4 puasa.. alhamdulillah..

1st day puasa dpt la berbuka puasa kat kg.. juadah buka puasa sumer nyer fav aku... walau pun npk simple bg org lain.. bg aku ni la yg plg best..slalu nyer bulan puasa aku jrg sgt mkn nasi... sahur mmg la maleh aku nk bgn , kalau kejut kn pn... aku minum air jer... dan yg plg rajin kejut kan aku sahur, adik aku la... pagi sabtu sempat g seremban, beli kain langsir utk langsir raya.. tak tahu nape, tiba2 aku rasa rajin utk menjahit...

2nd day plak... pagi ahad mak aku dh ckp. balik KL awal sbb kakak aku masuk hospital pantai medicare mlm td... kebetulan aida pn ikut aku blk kg.. so dia pun nk tgk mama dia... so tgh hari dh ada kt spital... ank arwah kakak aku pn nk dtg then along dr JB pn ckp otw ke KL... mcm nilah adik bradik aku, ada jer yg sakit... mesti dtg berkumpul... alhamdulillah... doktor ckp, dowang blm dpt detect kakak aku skt apa... terigt along aku, dulu2 ms bulan puasa jg la masuk spital jb.... Ptg tu buka puasa kt umah jer.. mak yg masak hehehe

pg isnin penyakit M dh dtg hahahha... terus cuti.. along aku nk balik jb ptg tu jg.. tp sblm tu g MV dulu... aku pun kebetulan nk g sony centre, hantar laptop... merayap ramai2 la... sblm dowang blk singgah kejap spital... doktor tak bg kuar lg... tak tahu la apa penyakit dia... ptg tu aku , aida & ejai jer yg tggl kat umah... aku n aida goreng mee.. mcm tak caya blh goreng mi.. maybe benda ni kecik tp mcm aku yg "pandai" masak ni... 1 kejayaan bsr... lps buka puasa aku sambung menjahit... sbb ptg td aku dh benti kejap... npk nyer mlm2 ni la keje aku...

hr ke 4, buat keje mcm biasa.. ngantuk pn ada... yg best nye sony centre dh call suruh dtg amik laptop.. wah cepat nyer servece dowang... TAPI kalau laptop ada mean aku akn bz dgn farm aku , restoran aku, pet mengong aku hahaha... abis la langsir raya aku tak berjahit...mata makin ngantuk ni.. aku tido jap la... nnt2 la cont.. tag pejal pn aku tak jwb lg... hmm ptg ni nk buka puasa apa ekkk.... zzzzzzz

2 comments:

HURT said...

dah pk nk berbuka apa tu..ahahhaah

zee said...

huhu..mengidam nk mkn roti cecah santan...mak uii sodapp eh...