Monday, August 17, 2009

Weekend yg best

Hari minggu yg bestest hehehhe... weekend yg baru lepas ni aku balik kg lg... mak ckp nk masak lomang.. sodap tu... sbb kan jumaat mlm tu ada preview ' jin notti' so aku terpaksa la balik pg sabtu.. pagi betul aku bgn.. sbb abg aku yg drive... kang lambek2, abg aku plak yg hangin... sampai kt kg.. mak, kakak n abgngah aku tgh bfast... lapar gk ni, aku blm mkn apa2 dr td... aku mkn apa yg ptt...

kakak aku yg no 3 ni dh mula amik daun pisang, buluh, dia mula nk isi daun dlm buluh tu... aku pgg camera jer.. xtahu nk buek apo laie... bila dh isi daun tu.. masa utk isi beras + santan plak.. part yg ni aku involve... bila aku & aida dh take over... kecoh la sesi tu jd nyer... lps isi, baru la ltk lemang tu kat api...












dlm masa yg sama ank2 arwah kakak pn dh sampai kg then along aku plak sampai... umah dh mula meriah... aku tggu tetamu yg ckp nk dtg kg amik rambai hehehe

mak aku dh bz dgn bahan2 nk buat rendang .. aku??? masa ni aku lbh byk menyibuk... bila dah ramai yg balik... slalu nyer minum ptg kat luar , bwh pokok mata kucing.. pokok rambutan... borak2 bkn slalu berkumpul... ini pun tak complete... ada kakak n abg aku yg tak balik...


sambil borak, tetamu yg aku tggu tepon .. dia kata dh sampai tol pedas... so aku & ank buah aku g jemput kat sana... sampai juga tetamu yg aku tggu... sampai jer terus bergosip hehehe


malam plak sambut besday ank buah & abg ipar aku... mkn2 kek jer... baru 9 lbh , msg2 plan nk g tgk movie tp kena g seremban la... tgk internet jadual movie.. ala xde plak midnite... hmmm nk buek apa ni ek... jom round2 rembau... ala setakat rembau 15 min jer blh round2... aida plak nk mkn beger gerai.. cari punya cr sampai ke chembong , pedas... akhir nyer A&W seremban dgn baju tido jerr...hahahha sbb dh tak tahu nk g mana... ke seremban jer la jawab nyer.. round2 kejap terus balik sbb dh kul 11 lbh.. hujan pun dh turun... balik sumer terus tido...



pagi ahad sumer bgn awl hehe lps bfast.. mula g tgk pokok rambai tepi umah.. buah rambai dh byk gugur. so dh tggl skit.. kalau ada pun kat pucuk pokok.. nsb baik abg aku ada, dia la yg panjat... ada org tgh cuba amik rambai guna galah... merasa jg la buah rambai... lps tu terus dgn plan mandi jeram.


tak ramai yg nk join sbb nk masak kita org ber6 jer yg g.... nsb baik noji ank buah aku ada.. dia yg jd tour guide + juru camera... aku bawa org, mandi kat hutan lipur gunung datuk... sebenar nyer aku pn dah lama x g sini... SEJUKKK GILERRRR.. sbb mlm td dh ujan so pagi ni air sejuk la... tp best... cr port yg best skit br mandi hehe... dulu2 aku n famili pernah buat trip daki gunung datuk... so at least aku dah sampai ke puncak gunung datuk tu.. best best... tak byk pic blh letak.. sbb gambar aida byk yg menyeksi plak... kena sencored skit hahaha..






















balik umah lauk pn dh masak haha pandai btl kitaorg plan... so xpyh nk tlg masak hehehe.. pemaleh betul kan... Petang ahad sumer balik rumah masing2... next time blh g mandi jeram lg hehe....

5 comments:

pejal82 said...

tak pernaah sampai kak...jom wat trip ke sana kak..budget pun save...

Ermalina said...

sdapnya lemang.. terliur tgk huhu

|L|e|o| said...

blom raya lg dh buat lemang....
buat la lbh2 sket lenkali :p

silent_luv said...

owhh..tamu tu dak 2 org tu ekk..amboii..gossippp...hahahahha

Skyways said...

hahaha intan...ada ker gait rmbai pakai galah....Org panjatler...hihih xponah dibuek org...kikikiki...

kak...nk balik KG tgk blog nie..huhuuh...