Wednesday, August 5, 2009

rambai oh rambai...

sebenarnyer ni citer 2 minggu lepas.. br now nak menaip hehe... amik pic beria tp maleh nk menaip.. hari ni mood tak bagus.. kenapa?? handphone ni la... buat pasal masa2 kritikal... dh la budget xbyk.. masa ni lah nak rosak... xblh ON langsung, nsb baik hp lama ada... byk plak info dlm hp rosak ni... no hp kawan2 xsumer ada dlm hp lama ni... hmm hampeh la... tgh hari ni baru nk g kedai repair.. duit lg waaa...

sdh sdh... aku type ni nk citer psl buah rambai.. korang tahu kan buah rambai ni mcm mn.. jgn jd mcm ank buah aku yg skolah s'pore tu, ckp pokok ciku hahaha... mengong btl... so 2 minggu lepas aku balik kg , tgk mak aku demam.. mak aku suruh aku tgk pokok rambai tepi umah tu. wah gilerrrr lah... lebat nyer buah dia... apalagi amik camera mula la amik pic... ank buah aku yg lain pn join memanjat... ada 2 batang pokok yg blakang umah ni... 2 2 pokok buah lebat.. mcm tak tahu nk amik yg mn satu.. okap la tu... nk panjat tinggi2 tak berani, so guna tangga jer.. ini pun br skit tapi dpt 5 plastik besar....

aku rasa sekarang ni pun buah rambai masih byk lg kt umah... sapa la rajin nk amik... abg2 & kakak aku kalau balik kg, baru la amik... tapi kalau ada sesapa yg nk dtg mkn kt kg... aku ok jerrr... Puasa pun dh nak dekat, dlm next week mesti abg2 & kakak2 aku balik kg... so tak la membazir buah2 tu jatuh ke tanah... durian & rambutan dh abih... so lps ni aku citer benda lain plak...






















4 comments:

|L|e|o| said...

jdk model pokok rambai nmpk....siap panjat pokok tu...huhu...

Skyways said...

pergh...kak...sodap nie...ape xckp nk balik amik buah rmbai..kalau tau..leh join..huhuhuh..

iejaZin said...

uhh .. panjat baik2 kak .. kang jatuh ada yg nangis .. hahha

bnyk btul buah rambai tu.. ada lagi tak?? :P

Mohzam said...

Sorry Tuan Tanah kerana masuk sini tanpa diundang sebabnya aku tengah cari gambor rambai menggunakan pakcik google, tengok2 awak punya blog sikit punya banyak gambor rambai siap pokoknya sekali, aku baru nak buat entry pasal rambai ni kerana anak-anak aku tak tahu buah rambai tu apa.

::tak jadi buat kisah rambai le nampaknya.